Vendfox Logo

telefon: 076 275 77 64
epost: info@vendfox.com

Skapa en hemsida med
hog konvertering

  • 11 oktober 2023
  • Vendfox

Uppmärksamhet är en bristvara på dagens internet och den genomsnittliga användaren stannar endast 54 sekunder på en hemsida. Hur får man då besökaren att stanna tillräckligt länge för att sälja?

Vad innebär det att en sida har en hög konverteringsgrad?

En hemsida med hög konverteringsgrad är bra på att få besökarna att agera. Det kan vara att köpa, kontakta er, fylla i ett formulär eller bli medlemmar.
Sidor med hög konverteringsgrad generar är effektiva verktyg för att skapa mer försäljning och öka era intäkter. För att få en hög konvertering krävs det bra design, analys och datainsamling för att optimera sidan. Att få en sida med bra konvertering är ingen slump, det är något man stegvis bygger upp.
Många företag använder antalet besökare som huvudsakliga mått på hur framgångsrik deras hemsida är. Men många besökare med en låg andel som konverterar ger inte mer intäkter. För att få fler affärer från er hemsida behöver ni både många besökare och att en hög andel av era besökare konverterar.

Öka er hemsidas konvertering med fyra enkla steg

Det finns många sätt att öka ens hemsidas konvertering. Men dessa fyra enkla steg utgör en bra grund och kommer öka er konvertering.

Kommunicera er USP tydligt

Hemsidor som är bra på att konvertera kommunicerar tydligt vad de erbjuder. Läsaren ska snabbt förstå vad som gör er unika och varför de ska välja er. Om ni kan effektivt förmedla vilket värde ni erbjuder kommer det vara lättare för besökarna att nappa på erbjudandet och konvertera.

öka konverteringen med Vendfox
Tip tap har en hemsida som är bra på att konvertera.

Tip taps hemsida visar direkt vad deras erbjudande är. Det är tydligt vad de erbjuder för nytta till dig och varför du ska använda deras tjänst. I ett kort stycke har de presenterat en uppsjö av tjänster på ett kort och koncist sätt.

öka konverteringen med Vendfox

Tipp taps sida fortsätter med ett förtydligande av deras erbjudande och länkar för användaren som vill ta nästa steg.

Utvärdera era rubriker regelbundet

En titel kan låta bra när du skriver den men inte fungera i praktiken. Istället för att gissa er till vad som fungerar så bör ni testa er fram. Utvärdera era erbjudanden, rubriker och namnen på länkarna genom att ändra dem och samla in data och analysera. En bättre länktext kan få ett par procent fler att klicka och köpa vilket kan påverka hela företagets omsättning.
Generellt är det bra med rubriker som innehåller tidsbegränsade erbjudande, som lovar något eller som erbjuder ett resultat. Tex "Just nu, 20% rabatt denna helg" gör att läsaren blir mer motiverad att handla nu. Rubriker i stil med "Så gör du för att komma i form" kommer generera mer intresse och fler klick. Dina texter ska leverera värde till besökaren som är ute efter en lösning på ett problem.

En väldesignad hemsida ger mer konvertering

En väldesignad hemsida kommer ge högre konvertering. Det inger inte bara mer förtroende att ha en snygg hemsida utan en väldesignad hemsida hjälper besökaren att konvertera. Det ska vara lätt för besökaren att gå ta steget att köpa, prenumerera på ett nyhetsbrev eller ta kontakt med er.
Designen ska leda besökaren i rätt riktning. Det ska vara enkelt att hitta det besökaren behöver för att ta nästa steg.

  • Undvik generiska bilder. Ta egna bilder som framhäver ert unika företag.
  • Se till att er hemsida laddar fort.
  • Se till att er hemsida fungerar på mobil och i alla webbläsare.
  • Se till att er hemsida har hög kontrast så det blir lätt att se det som är viktigt.

Undvik krångliga formulär

Många och långa formulär är tråkiga. Besökaren kommer tröttna innan besökaren har fyllt in ett långt krångligt formulär. Besökaren kanske inte ens har all information som formuläret kräver. Är det tex nödvändigt att ha en potentiell kunds postnummer när ni får mejl, namn och telefonnummer?

Vendfox kan hjälpa er bygga en hemsida som konverterar kontakta oss för att diskutera dina behov av IT-lösningar. Vi bjuder alltid på gratis konsultationer.